تشریح دلایل اعتراض پرستاران کشور در مقابل مجلسی اسلامی

وبلاگ کارگری راه کارگر: تحرکات پرستاران بر سر مطالبات بی پاسخ مانده آنان خاصه p-12ساعات کار و دشواری کار آنان وکمبود نیرو، دستمزد های آنان خاصه در برابر در آمد های نجومی پزشکان کشور ، همواره از جانب وبلاگ ما تا به امروز دنبال شده است *. تجمع پرستاران که رقم اجتماع کننده گان را تا سه هزار نفر حدس میزنند نه تنها در برگیرنده پرستاران تهران بزرگ بلکه بخش های مختلف استان ها را پوشش می داد. دراین تجمع اعتراضی و مطالباتی پرستاران از استان‌های یزد، خراسان، همدان، مازندران، گیلان، اصفهان و چند استان دیگر در کنار بیش از 2000 پرستار استان تهران در مقابل مجلس جمع شدند.

خبرگزاری ایلنا و چند ین رسانه دیگر تحرک دیروز را گزارش نمودند . با هم آنهار ا دنبال می کنیم .

حاشیه و متن تجمع ۲۰۰۰ پرستار مقابل مجلس/ گزارش تصویری
1393-12-03, 15:46
p-15

«در ساعت اولیه تجمع اعتراضی امروز پرستاران ۱۰۰۰ نفر شرکت کرده بودند اما به تدریج تعداد معترضین که از شهرهای مختلف کشور خود را به تهران رسانده بودند به حدود ۲۰۰۰ نفر رسید.»
جامعهٔ پرستاری کشور صبح امروز و در آستانهٔ روز پرستار، برای سومین بار در یک سال اخیر در اعتراض به عدم اجرای مطالبات صنفی خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ساعت اولیه تجمع اعتراضی امروز پرستاران ۱۰۰۰ نفر شرکت کرده بودند اما به تدریج تعداد معترضین که از شهرهای مختلف کشور خود را به تهران رسانده بودند به حدود ۲۰۰۰ نفر رسید.
پرستاران از استان‌های تهران، یزد، خراسان، همدان، مازندران، گیلان، اصفهان و چند استان دیگر برای اعتراض مقابل مجلس به تهران سفر کرده بودند.
پرستاران حاضر در تجمع امروز که از ساعت ۹ صبح در مقابل درب شمالی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده بودند، نسبت به اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض‌اند.
به گفتهٔ فعالین صنفی جامعه پرستاری، تجمع گسترده امروز پرستاران در واکنش به گفته‌های وزیر بهداشت مبنی بر کم بودن تعداد معترضان در تجمعات قبلی صورت گرفته است. به گفتهٔ یکی از پرستاران، تعداد پرستاران معترض بسیار بیشتر از افراد حاضر در تجمع امروز است اما به دلیل شرایط خاص شغلی بسیاری نتوانسته‌اند بیایند.
حضور رییس فراکسیون کارگری مجلس در بین تجمع کنندگان به عنوان اولین سخنران از حواشی این تجمع بود. علیرضا محجوب ضمن تاکید بر این نکته که مطالبات صنفی پرستاران به حق و قانونی است، وعدهٔ پیگیری مطالبات پرستاران را داد و از مسولین خواست نسبت به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اقدامات لازم را انجام دهند.p-11
در ادامه عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع معترضین حضور یافت. او با بیان این که مطالبات قانونی پرستاران باید از طریق مراجع ذیربط پیگیری شود گفت: طرح تحول نظام سلامت در نیمهٔ راه است و باید زمان بیشتری صرف شود تا اهداف کامل این طرح در راستای احقاق حقوق پرستاران اجرایی شود.
این سخنان عزیزی با واکنش تجمع کنندگان که لحظه به لحظه بر تعدادشان افزوده می‌شد مواجه شد. یکی از پرستاران در واکنش به صحبت‌های عزیزی با صدای بلند گفت: ما از حرف خسته شده‌ایم. چرا تعرفهٔ خدمات پزشکی یک شبه تغییر می‌کند اما پرستاران باید منتظر بمانند تا نوبتشان برسد.
نمایندگان پرستاران در واکنش به این گفته‌ها خواستار حضور ریس کمسیسون بهداشت و درمان مجلس و همچنین حضور شخص وزیر برای پیگیری مطالبات صنفیشان در جمع تجمع کنندگان شدند.

p-10
در اواسط این تجمع پس از صحبت‌های نمایندگان مختلف جامعهٔ پرستاری که از نقاط مختلف کشور خود را به این تجمع رسانده بودند، محمد شریفی مقدم دبیرکل خانهٔ پرستار و ضرغام صادقی عضور هیئت ریسه مجلس در جمع تجمع کنندگان حضور یافتند.
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانهٔ پرستار، تجمع امروز پرستاارن را نتیجهٔ عدم پیگیری مطالبات صنفی آنان از سوی مراجع ذیربط دانست و گفت: اگر تجمع قبلی پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری نتیجهٔ قابل قبولی در پی داشت امروز شاهد موج اعتراضات گستردهٔ پرستاران که از نقاط مختلف کشور خود را به مقابل مجلس رسانده‌اند نبودیم.
وی در ادامه یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن مطالبات جامعهٔ پرستاری را ضعف مدیریت نظام پرستاری عنوان کرد و گفت: متاسفانه ضعف مدیریت در نظام پرستاری زمینه را برای تشدید بی‌عدالتی‌ها و افزایش تبعیض‌ها بین پزشک و پرستار بیشتر کرده است.
شریفی مقدم ادامه داد: اگر امروز جامعهٔ پرستاری کشور این روش اعتراضی را انتخاب کرده به این دلیل است که تمامی راههای ممکن را طی کرده است و به اندازهٔ کافی صبر پیشه کرده است، اما این صبر و تحمل هیچ نتیجه‌ای را عاید پرستاران نکرده است.
وی گفت: پرستاران از وزارت بهداشت ناامید شده‌اند و چشم امیدشان به مجلس است تا حداقل پیگیر قانونی که ۸ سال است زمین مانده است (تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری) باشد.

 

p-9
گفتنی است، این سومین تجمع اعتراضی پرستاران در مقابل مجلس شورای اسلامی در یک سال گذشته بود. آنان پیش از این یک بار دیگر در تاریخ هفتم آبان ماه مقابل مجلس تجمع کرده بودند.
آخرین تجمع جامعه پرستاری کشور ۲۳ آذر ماه در مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور برگزار شد.
پرستاران می‌گویند پس از گذشت بیش از ۲ ماه از آخرین تجمع‌شان در مقابل نهاد ریاست جمهوری هنوز هیچ اقدام قابل قبولی در راستای تحقق مطالبات صنفی‌شان صورت نگرفته است.
اجرای بی‌قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که ۸ سال از تصویب آن می‌گذرد، یکی از عمده‌ترین مطالبات جامعهٔ پرستاری است.

p-2
بیانیه پایانی تجمع
در پایان این تجمع که ساعت 12 ظهر امروز خاتمه یافت بیانیهٔ پایانی معترضین توسط نمایندگان جامعهٔ پرستاری قرائت شد. در این تجمع ضمن تاکید بر ادامهٔ اعتراضات صنفی تا زمان به نتیجه رسیدن کامل مطالبات پرستاری، معترضین خواسته‌های خود را در سه بند مطرح کردند.
اجرای بی‌قید وشرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، توقف طرح – به زعم آن‌ها – غیر منطقی و غیرکار‌شناسانه مبتنی بر عملکرد، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای شغل پرستاری و اجرای کامل قانون بهره وری از جملهٔ این مطالبات صنفی است.
پرستاران همچنین خواستار اصلاح نظام پرداخت‌ها در گروههای مختلف پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری در وزارت بهداشت شده‌اند.

در بیانیهٔ پایانی این تجمع آمده است: بی‌توجهی هدف‌دار مسولین وزارت بهداشت به حرفهٔ پرستاری، باعث به وجود آمدن تبعیض‌های همه جانبه و تضعیف حسابگرانه مدیریت پرستاری شده که این امر موجبات بی‌عدالتی گسترده در تمام امور پرستاری را فراهم کرده است.
در این بیانیه تسلط نگرش پزشک سالارانه بر بدنهٔ وزارت بهداشت یکی از عوامل تشدید کنندهٔ بی‌عدالتی عنوان شده که زمینه ساز افزایش ظلم مضاعف بر پرستاران شده است.
حاشیه‌های اعتراض
تجمع همراه با سکوت پرستاران با حضور نمایندگان مجلس و صحبت‌های انجام شده از سوی آنان، با سر دادن شعارهایی همراه شد. تجمع کنندگان خواهان عملی شدن وعده‌های داده شده از سوی نمایندگان و مسولین وزارت بهداشت بودند.
تجمع کنندگان در پارچه نوشته‌هایی به عدم اجرای قانون تعرفه گذرای خدمات پرستاری، اختلاف بیش از ۳برابری در پرداخت بین پزشک و پرستار، عدم اجرای قانون بهره وری و… اعتراض کردند. برخی از پرستاران نیز با کودکانشان در این تجمع شرکت کرده بودند.
محمد شریفی مقدم در بخشی از صحبت‌هایش صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به «تریبونی در اختیار عده‌ای خاص در وزارت بهداشت و درمان» تشبیه کرد و ضمن انتقاد از عملکرد صدا و سیما در برخورد با مطالبات صنفی پرستاران، از مسولین صدا و سیما خواست در این خصوص یک طرفه عمل نکنند. این صحبت‌های شریفی مقدم از سوی معترضین با شعار «صدا و سیمای ما خجالت خجالت» همراه شد.
در پایان این تجمع، یکی از نمایندگان جامعه پرستاری در پاسخ به معترضان که خواهان تعیین تاریخ دیگری برای برگزاری تجمعات اعتراضی بعدی بودند با لحنی کنایه آمیز که وزیر بهداشت را مخاطب قرار می‌داد، گفت: تجمع دیگری در کار نیست. در اقدام بعدی بیمارستان‌ها را به نخبگان (پزشکان) واگذار می‌کنیم.

p-1

================================
تبعیض هزار درصدی پزشکان و پرستاران/ شرایط کار غیر منصفانه است
1393-08-08, 14:36

«برای یک عمل جراحی با هزینه تمام شده ۳ میلیون تومان در یک مرکز خصوصی، جراح رقمی معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند، پزشک بیهوشی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و کار‌شناس پرستاری تنها ۳۰۰۰ تومان دریافتی دارد.»
جامعه پرستاری کشور خواستار اجرای بی‌قید و شرط قانون تعرفهٔ خدمات پرستاری است.

پرستاران 1
به گزارش ایلنا، در پی تجمع روز گذشته (7 آبان) جمعی از پرستاران بیمارستان‌های تهران در برابر مجلس شورای اسلامی یک کار‌شناس حقوق صنفی پرستاران در ارتباط با دلایل این اعتراض به ایلنا گفت: علی رغم اینکه امسال در کارانه‌ها تغییراتی داده شد اما، وضعیت پرداخت دستمزد‌ها به پرستاران به ویژه در بخش خصوصی روز به روز بد‌تر می‌شود و این در حالی ست که ساعت کاری پرستاران بخش خصوصی ۴۴ ساعت در هفته است و به دلیل اجرایی شدن طرح نظام سلامت ما تقریبا به صورت شبانه روزی کار می‌کنیم.
این منبع خبری که یکی از کار‌شناسان باسابقه پرستاری است در رابطه با شیوهٔ غلط تعیین دستمزد کار‌شناسان پرستاری گفت: تعرفه پرستاری برای یک کار‌شناس پرستاری هنوز مطابق با تعرفهٔ کارگری محاسبه می‌شود در حالیکه دستمزد من به عنوان کار‌شناس پرستاری با بالای پانزده سال سابقه کار باید بر اساس تعرفه خدمات پرستاری که سال ۸۶ مصوب شده پرداخت شود.
وی با ذکر مثالی از تبعیض هزار درصدی برخی از تعرفه‌های پرداختی به پرستاران برای یک عمل جراحی در بخش خصوصی گفت: در حال حاضر شرایط پرداختی‌ها به شدت غیر منصفانه است. برای یک عمل جراحی با هزینه تمام شده ۳ میلیون تومان در یک مرکز خصوصی، جراح رقمی معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند، پزشک بیهوشی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و کار‌شناس پرستاری تنها ۳۰۰۰ تومان دریافتی دارد.
این کار‌شناس پرستاری همچنین به ایلنا گفت: وضعیت اجرای طرح نظام سلامت تاکنون بیشتر به نفع پزشکان بوده و پرستاران در آن لحاظ نشده‌اند. بعد از اجرایی شدن طرح نظام سلامت وضعیت رسیدگی به پرستاران از لحاظ کم کردن ساعت کاری به ۳۶ ساعت بهتر شده اما به لحاظ تعرفهٔ خدمات پرستاری بخش دولتی و خصوصی با کمی تفاوت همچنان در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌برد. مراکز خصوصی در مورد تعرفه گذاری کاملا سلیقه‌ای عمل می‌کنند. کارفرما برای اینکه حق بیمهٔ بیشتری پرداخت نکند اضافه کاری‌ها را جزء بیمه به حساب نمی‌اورد.
وی با انتقاد از عدم پیگیری جدی وزارت بهداشت پیرامون اجرایی شدن قانون تعرفه خدمات پرستاری گفت: وزیر محترم بهداشت تا به امروز تنها دوبار از پرستاران یاد کرده است. یک بار در روز پرستار و بار دیگر زمانی بود که وعدهٔ اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را دادند. متاسفانه علی رغم حجم بالای کار برای پرستاران که بیشترین انرژی را برای پیشرفت راندمان کاری می‌گذارند، نظام پزشکی کماکان به پرستاران به عنوان یک نیروی بی‌جیره و مواجب نگاه می‌کند.
وی در ارتباط با پیگیری مطالبات پرستاران از سوی نظام پرستاری هم گفت اساسا نظام پرستاری زیر نظر دولت فعالیت می‌کند و نمی‌تواند تریبون واقعی جامعه پرستاران باشد در حال حاضر تنها انجمن پرستاری می‌تواند پیگیر مطالبات ما باشد که آن‌ها هم علی رغم پیگیری‌های زیاد هنوز نتوانسته‌اند نسبت به اجرایی شدن قانون در ارتباط با تعرفهٔ پرستاران اقدامات لازم را انجام دهند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر جامعه پرستاری نزدیک به ۲۳۰ هزار عضو دارد و ۱۶۰ دانشکده پرستاری در کشور وجود دارند که از سطح کار‌شناسی تا دکترا دانشجو تربیت می‌کنند اما به دلایل متعدد از تشکیلات منسجم جهت نظارت و رسیدگی به امور تخصصی پرستاران برخوردار نیست.
تعیین تکلیف قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، عضویت سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه و سلامت، صدور پروانه کار پرستاری توسط سازمان نظام پرستاری و ارائه آموزش‌های تخصصی توسط سازمان نظام پرستاری مصوباتی است که در پایان دولت دهم تصویب شد و اجرایی شدن آن به دلایل نامعلوم همچنان در حالت تعلیق قرار دارد.
پایان پیام
http://ilna.ir/news/news.cfm?id=218867

================================

تجمع پرستاران مقابل ساختمان ریاست جمهوری
1393-09-23, 11:07
10404099_572211262912415_4866041393521127579_n

«پرستاران در تجمع امروز علاوه بر طرح مطالبه اصلی و قدیمی‌شان در ارتباط با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و بخش‌های مختلف کادر پرستاری شدند.»
صبح امروز جمعی از پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی که تعدادشان حدود ۷۰۰ نفر برآورد می‌شود، در اعتراض به اختلاف درآمد پرستاران و پزشکان و همچنین تعلل دولت در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران که برای شرکت در این تجمع اعتراضی از استان‌هایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان خود را به مقابل ساختمان ریاست جمهوری رسانده‌اند، مدعی‌اند پرستاران بیشتری عازم این تجمع بوده‌اند اما بسیاری از آنان پس از تماس یکی از نهادهای دولتی با بیمارستان‌های محل خدمت‌شان از شرکت در این اعتراض منصرف شده‌اند.
پرستاران در تجمع امروز علاوه بر طرح مطالبه اصلی و قدیمی‌شان در ارتباط با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و بخش‌های مختلف کادر پرستاری شدند.
عمده‌ترین شعارهایی که در پارچه نوشته‌های معترضین به چشم می‌خورد شامل «ما ۹۳ درصد هستیم»، «وال استریت واقعی در نظام سلامت ایران، ۵ درصد تیم درمان ۹۵ درصد درآمد را می‌برند»، «ما به بی‌عدالتی اعتراض داریم»، «بی‌توجهی مسئولان افزایش، مهاجرت پرستاران» و… است.
به گزارش ایلنا، محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار نیز که هفته گذشته حکم تبعید شغلی‌اش به اتهام برگزاری تجمع اعتراض آمیز آبان‌ماه پرستاران مقابل مجلس صادر شده بود، در جمع معترضین حضور دارد.
http://ilna.ir/news/news.cfm?id=233069

====================
در پی تجمع پرستاران مقابل مجلس رخ داد:
صدور حکم «تبعید شغلی» برای دبیرکل خانه پرستار
1393-09-15, 14:07
1

«عضو شورای عالی نظام پرستاری و دبیر کل خانه پرستار، به اتهام برگزاری تجمع اعتراض آمیز پرستاران مقابل مجلس در آبان ماه سال‌جاری، بر اساس حکم انطباطی هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی، برای ادامه کار از تهران به اسلام شهر منتقل شد.»
محمد شریفی مقدم، عضو شورای عالی نظام پرستاری و دبیر کل خانه پرستار، به اتهام برگزاری تجمع اعتراض آمیز پرستاران مقابل مجلس در آبان ماه سال‌جاری، بر اساس حکم انضباطی هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی، برای ادامه کار از تهران به اسلام شهر منتقل شد.
محمد شریفی مقدم ضمن تایید این خبر به ایلنا گفت: در پی تجمعی که ۷ آبان در مقابل مجلس شورای اسلامی شکل گرفت این رای صادرشد و از روز ۱۰ آذر ماه حکم من را جهت پیوستن به شبکه بهداشت و درمان اسلام شهر صادر کردند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور درباره روند صدور این حکم به ایلنا گفت: این حکم در پی پرونده‌ای که قبل‌تر در هیات بدوی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شده بود صادر شد که برای رسیدگی نهایی به هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی فرستاده شد.

شریفی مقدم ادامه داد: در پی تجمعی که اوایل سال جاری در بیمارستان امام خمینی توسط جمعی از پرستاران در راستای مطالبات صنفی‌شان صورت گرفت، چند پرونده شکل گرفت که به دلیل اثبات مسالمت آمیز بودن آن تجمع، دادگاه رای بر برائت متهمین صادرکرد.

p-13

«علی رغم این مسئله گویا دوستان در وزارت بهداشت همچنان بر پیگیری این پرونده اصرار داشتند و من هم به عنوان سوپروایزر بیمارستان امام خمینی در جلساتی که هیئت بدوی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی برگزار کرد شرکت کردم و دفاعیاتم را مطرح کردم و در آن زمان این پرونده مسکوت گذاشته شد تا اینکه همزمان با تجمع آبان ماه پرستاران در مقابل مجلس، هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات دانشگاه علوم پزشکی تهران، رای به تبعید من به اسلامشهر داد.»

وی در پاسخ به این سوال که هیات تجدید نظر این حکم را در ارتباط با کدامیک از سمت‌های اجرایی شما صادر کرده است گفت: این حکم در راستای تفهیم اتهامی که به عنوان سوپروایزر برای شرکت در تجمعات صورت گرفته صادر شده در حالیکه قبلا بر اساس رای برائتی که در خصوص پرونده تجمع بیمارستان امام صورت گرفته بود، این تجمع یک تجمع صنفی و کاملا قانونی بوده و هیچ مسئلهٔ غیرقانونی اتفاق نیفتاده بود.
شریفی مقدم در واکنش به این حکم عنوان کرد: هدف من خدمت به جامعهٔ پرستاری است چه در تهران و چه در اسلام شهر. جالب است بدانید برای اولین بار بعد از انقلاب چنین حکمی را برای یک مسول صنفی جامعه پرستاران صادر کرده‌اند، اما به هرحال چیزی که مسلم است این است که این حکم به خاطر ایستادگی جامعه پرستاری برای احقاق مطالبات صنفی‌شان صادر شده و کاملا دستوری بوده است.
وی تاکید کرد: این گونه برخورد‌ها نه تنها انگیزه‌ام را به عنوان دبیر کل خانه پرستار کم نخواهد کرد بلکه عزم و انگیزه‌ام را نسبت به قبل دوصد چندان نموده و از هیچ کوششی در راه احقاق حقوق از دست رفته پرستاران دریغ نخواهم کرد.
شریفی مقدم با اشاره به برخی اعمال فشارها بر جامعه پرستاری کشور گفت: مسولین وزارت بهداشت مدام دم از گفتمان و هم افزایی می‌زنند اما عملا راه دیگری را در پیش گرفته‌اند. واقعیت این است که جامعه پرستاری امروز دیگر به حقوق خود آگاه است و نمی‌شود با تهدید و تبعید جلوی برخی مطالبات حقوقی جامعه پرستاری را گرفت.
وزارت بهداشت هیچ نقدی را نمی پذیرد
این فعال پرستاری در ارتباط با اشکالات طرح تحول نظام سلامت و اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: بار‌ها از تریبون‌های مختلف اعلام کرده‌ام که طرح تحول نطام سلامت علی رغم نکات مثبتی که دارد جای نقد و بررسی بسیار دارد. اما گوش هیچکس بدهکار این حرف‌ها نیست. در چند ماهی که این طرح اجرایی شده جلوی هرگونه نقدی از سوی کار‌شناسان گرفته شده است. یکی از عمده‌ترین اشکالات این طرح بحث زیرساخت آن است به خصوص درباره پرستاران که مبتنی بر کارانه است. در حالیکه این بحث کارانه و چگونگی تعلق حقوق و پاداش بر آن محل اشکال است. ماهیت این طرح تبعیض آمیز است و در واقع گروهی که بیشترین سود را ازاین طرح می‌برند یعنی‌‌ همان سردمداران بخش خصوصی و کسانی که خودشان […] بگیر هستند، بازرسین این طرح‌اند.

پتروشیمی

شریفی مقدم گفت: بر اساس این طرح تعرفهٔ خدمانت پزشکی ۳۰۰ برابر شده یعنی پزشکی که قبلا ۳۰ میلیون می‌گرفته الان ۹۰ میلیون می‌گیرد در حالیکه هیچ تغییر عمده‌ای در خدمات پرستاری اتفاق نیفتاده است. قانون تعرفه گذاری پرستاری باید اجرایی شود و تعرفه گذاری باید به صورت برابر صورت بگیرد. ما ۶۰ کشور دنیا را در خصوص میزان برابری در دستمزد بین پرستاران و پزشکان بررسی کردیم و دیدیم اختلاف بین سطح دریافتی پزشکان و پرستاران ۳ برابر است درحالیکه همانطور که گفتم در ایران این رقم به ۱۰۰ برابر رسیده است. در عربستان 1/6 برابر و در ترکیه 2/4 برابر است یعنی اگر دریافتی پزشک ۲۴میلیون باشد پرستار ۱۰ میلیون دریافتی دارد. و خواستهٔ ما این است که در ایران حداقل به ۳ برابر برسد تا مانند سایر کشور‌ها به برابری و عدالت در حقوق و مزایای پرستاران دست یابیم.
او افزود: تعرفه گذاری به هیچ وجه اجرایی نشده و وعده‌ای که وزیر هفتهٔ گذشته در خصوص اجرایی شدن ۲۵۰ خدمت پرستاری داد تا ۳ یا ۴ سال آینده امکان اجرایی شدن پیدا می‌کند. قانون تعرف گذاری خدمات پرستاری ۷ سال است دارد در گوشه‌ای خاک می‌خورد، در حالیکه اگر اجرایی شود می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات جامعه پرستاری را کاهش دهد. متاسفانه عدم توجه مسولین وزارت بهداشت به وضعیت پرستاران باعث شده سالانه چندین هزار نفر از پرستاران به خاطر عدم برابری در دستمزد و مزایا از نظام سلامت کشور خارج می‌شوند و ناخواسته اقدام به مهاجرت می‌کنند.
وی در خصوص طرح مبتنی بر عملکرد هم گفت: این طرح‌‌ همان طرح کارانه است که تحت شرایط خاص پرداخت می‌شود یعنی بر اساس مسولیت‌های جدید و سرویس‌های خاصی است که پرستار باید به بیمار بدهد. آقایان اعلام کرده‌اند کارانه‌ها ۳ برابر شده دربرابر تعرفه‌های پزشکی که ۳۰۰ برابر شده رقم قابل توجهی نیست. یعنی پرستاری که قبلا ۱۰۰ هزار تومان می‌گرفته امروز ۳۰۰ هزارتومان می‌گیرد اما در برابر پزشکی که قبلا ۱۰ میلیون می‌گرفته امروز بر اساس همین طرح تحول و افزایش تعرفه‌ها ۳۰میلیون می‌گیرد. بنابراین می‌بینید که اختلاف تا چه حد است.
پایان پیام

p-14
http://ilna.ir/news/news.cfm?id=230910

*https://rahekargarnews.wordpress.com/2014/12/15/gile-275/

بیان دیدگاه